Foredrag og workshops


Jeg holder gerne foredrag, kommer på forfatterbesøg og afholder workshops på skoler og biblioteker. Læs lidt herunder om nogle emner - og kom gerne med forslag selv. Følg sidens kontaktoplysninger i bunden af siden for at tage fat på mig og lave en aftale.  


WORKSHOP for børn: Monsterfabrikken
Monstre kan være sjove, syrede og også ret skræmmende. Det ved Andreas Boeskov,
for han har skrevet De Glemte Vogtere - en hel bog fyldt med en masse monstre, og
han var nødt til at opfinde dem alle fra bunden af. Og han kan ikke stoppe, for der skal skrives flere bøger i serien, så han skal hele tiden opfinde nye vilde væsner.


Kom med på Andreas' monsterfabrik. Sammen finder vi ud af, hvad der skal til for at skabe et rigtig fedt monster, og Andreas opfinder nye monstre på stedet ud fra jeres ideer. Du får også lov til selv at opfinde dit eget monster. Hvem ved - måske kommer det med i den næste bog?

Med dit nye monster finder vi ud af, hvilken historie det monster passer til. Hvem skal kæmpe mod det, og hvad kræver det af dem? Hvorfor er de nødt til at møde det? Når dagen er slut er din historie klar. 


Monsterfabrikken er en workshop, der grundlæggende handler om at lære at fortælle en historie - og vi bruger det sjove og spændende ved monsteret som en god genvej til at lære lidt om dramaturgi og de elementer, en god og spændende historie skal indeholde. Oplagt som en workshop på biblioteket eller et fagligt men spændende indslag i dansk i skolen. 



FOREDRAG: Forfatterbesøg med Andreas Boeskov

Få besøg af forfatteren til De glemte vogtere, som fortæller om sit arbejde med serien - og om vejen til udgivelse fra første idé til den færdige bog på Gyldendal. 
Andreas fortæller om, hvad det kræver at være forfatter og hvad man skal lære sig, for at kunne fortælle en god historie, der kan blive udgivet. Han fortæller også om det fortsatte arbejde med serien - og besvarer jeres spørgsmål.



FOREDRAG for voksne: Monstermageren

I næsten alle fantasyuniverser er ’monsteret’ en central idé. Uanset om det er noget en forfatter har drømt fra bunden, eller om det er superheltefilm eller religiøse universer som den nordiske mytologi - så er der næsten altid monstre med. Fenrisulven og Midgårdsormen, Balrog i Ringenes Herre eller Coralines Beldon er centrale i hver deres univers og er med til at definere den fortælling, de er en del af.

Men hvad er det med de monstre, hvorfor skal de være der, og hvorfor har vi brug for historier om det værst tænkelige, vores fantasi kan koge op? Selvfølgelig har gys og fantasy her noget til fælles, men monsteret i gyserhistorier og monsteret i fantasy har alligevel ikke helt den samme funktion.

Da Andreas Boeskov skrev første bind af De Glemte Vogtere (Gyldendal, marts 2022)
måtte han opfinde en lang stribe originale monstre fra bunden - nogle i den sjove
ende, andre mere mystiske og nogle livsfarlige og uhyggelige. Men alle måtte de leve op til de samme kriterier for at kunne fungere som et monster i en historie.

'De glemte vogtere' er især for børn, men det er dette foredrag ikke!
Hør Andreas Boeskov fortælle om monsterets funktion i fantasy - og få et kig ned i
monstermagerens værktøjskasse, når han fortæller om, hvad der skal til for at skabe og skrive et rigtig godt monster.

I foredraget kommer Andreas også ind på monstrene i hans eget liv og inspirationerne hans trækker på, når de mørke væsner skal skrives. 



Søg tilskud til et stort set gratis forfatterbesøg: 
Husk at et forfatterbesøg faktisk næsten kan være gratis - 2 gange om året kan du søge om tilskud til at få besøg af forfattere.
Læs alt om det lige her